Mumbai

Ontdek & beleef Mumbai • we stappen in de voetsporen van Jeanne Devos

9 dagen

Wanneer

  • 2025


Prijs

  • € 2070 pp excl.vluchten

Deze trip is een once-in-a-lifetime reis voor vrouwen die de wereld willen zien, horen, ruiken, voelen in gezelschap van andere vrouwen. Een reis met impact die zeker blijft nazinderen. Een reis met een ziel, met zorg en liefde voorbereid.

 

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

Deze reis gaat verder dan bezoeken en kijken naar. Beleving, ontmoeting en uitwisseling staan centraal. We dompelen je onder in de kleuren, de muziek, de dans van Mumbai. We luisteren naar de verhalen en verkennen de leefwereld van arme en rijke vrouwen in het economische hart van India. We ervaren wat vrouwenkracht is en ontmoeten vrouwen die het verschil maken. Het is een reis die verbindt en verdiept, die ons in beweging brengt.

 

Een reis die de mogelijkheid biedt zelf ook iets bij te dragen.

 

 

Logies

 

Bij aankomst overnachten we drie dagen in een hotel aan het strand. De volgende drie nachten slapen we op een historische plek, waar we op adem kunnen komen van de opgedane indrukken. Een plaats die ons helemaal in de sfeer brengt van Bombay, een katapult terug in de tijd.  De laatste nacht verblijven we op het uiterste landpunt, in het exclusieve Taj-hotel, de nationale trots en meteen ook hét visitekaartje van Mumbai.

 

 

Storytelling

 

Met haar 25 jaar ervaring en expertise is Helga gepassioneerd door het Oosten. Als bezielster van ‘anubhuti’ choreografeert ze reizen die een brug slaan tussen Oost en West. Haar kennis en contacten ter plaatse maken van elke reis een ware belevenis.

Helga neemt je mee naar Mumbai: een kleurrijke en verrassende stad van uitersten. De droomstad, zoals de Indische metropool ook wordt genoemd, is onverwacht hedendaags en combineert dat moeiteloos met haar diepgewortelde tradities. Helga toont de stad in al haar facetten en neemt je mee naar plaatsen waar een toerist gewoonlijk niet komt. Ze laat je van binnenuit kennismaken met inspirerende projecten en brengt je in contact met bijzondere vrouwen uit haar eigen netwerk.

 

In samenwerking met krachtige vrouwen in Mumbai, zoals zusterJeanne Devos.

 

 

Reisroute

 

Dag 1: Internationale vlucht naar Mumbai

We logeren in een mooi hotel aan de zee. De ideale plaats om te landen in deze op- en-top Indische stad.

 

Dag 2: Ontwaken langs het strand 

We worden wakker in deze Oosterse wereldstad en worden hartelijk verwelkomd door Helga. We maken een strandwandeling en ontdekken de grote contrasten tussen sloppenwijk en Bollywoodloft in deze miljoenenstad. Mumbai is ontstaan rond zeven kleine eilanden, met elk hun eigen leefgemeenschap. We doen de eerste indrukken op en bezichtigen een Hindoetempel en een grote kerk. ’s Avonds bij zonsondergang flaneren we op het zeer drukke strand en zijn te gast in een klein, charmant theater.  

 

Dag 3: Bollywood

We starten onze dag met een ‘mindful’ wandeling op het strand. Na een heerlijk ontbijt nemen we de trein voor een dagje Bollywood. We bezoeken het station en zien er een voedselbedeling van duizenden lunchboxen, die via een ingenieus systeem van thuis naar kantoor gebracht worden. Indiërs houden immers van homemade food. 

Bollywood kent vele verhalen die elke Indiër doet dromen. Dit heb je nog nooit gezien, wat een kitsch!  We beleven een dag Bollywood met glitter en glamour: een onwezenlijke ervaring. 

’s Avonds dineren we in een heerlijk en trendy restaurant.  

 

Dag 4: In de voetstappen van Mahatma Gandhi

Na het ontbijt vertrekken we naar onze volgende bestemming.  Onderweg worden we geconfronteerd met de leefwijze van de stoepbewoners en verdiepen we ons in de werking van de Dhobi Ghat, een door de Britten gebouwde historische wasplaats. Hier worden we ondergedompeld in het aangrijpende leven van de lokale werkers. We lunchen in het restaurant van een weeshuis. Wat we er eten, komt volledig ten goede aan hun werking. Na de lunch stappen we in de voetsporen van Mahatma Gandhi naar het huis waar hij 27 jaar woonde en dat nu dienstdoet als museum. Na ons bezoek aan deze grote ziel ‘Mahatma’ Gandhi, trekken we onze mooiste kleren aan en zijn te gast bij een gerenommeerde fotograaf voor een ‘staatsieportret à l’Indienne’ van onze groep. 

’s Avonds nodigen we een aantal Indische dames uit om met ons aan tafel te gaan voor het diner. Zij hebben ieder hun eigen verhaal en zijn elk bedreven in hun vakgebied. 

 

Dag 5: Smeltkroes van geur, kleur en religie

India is een smeltkroes van geuren, kleuren en religie. In Mumbai komt dit alles samen. Vroeg in de ochtend doorkruisen we de ontwakende stad. Heerlijk om deze metropool op zo’n rustige manier te ontdekken. We bezoeken een indrukwekkende tempel en nemen er actief deel aan een dagelijks Hindoeritueel. ’s Namiddags wandelen we naar de watertank van Banganga. We genieten er van de rust en ervaren hoe de kleine gemeenschap rond de watertank leeft. Een hartelijke kennismaking! We ronden deze intense dag af met een wandeling langs het ‘halssnoer’ van Mumbai.

 

Dag 6: In de voetsporen van Jeanne Devos

We beginnen de dag met een yoga-uurtje van een Indische leerkracht in de club. Een leuke ervaring om ons te mengen onder de Indiërs die hier hun wekelijkse sessie volgen. 

Na het ontbijt verwelkomen we zuster Christy, opvolgster in Mumbai van Jeanne Devos – in 2005 genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede. ‘Niets is onmogelijk als we het samen doen’ is haar leuze. Ook zuster Christy is een gepassioneerde Belgische zuster die zich inzet voor mensenrechten in het algemeen en voor de armen in de sloppenwijken in het bijzonder. We luisteren naar haar boeiende verhalen en maken kennis met de ‘National Domestic Workers Movement’. ’s Namiddags bezoeken we een weeshuis. In kleine groepjes gaan we samen aan de slag met de kinderen. Eigen inbreng is welkom (haken, borduren, kleuren, muziek, blokfluit, juwelen maken,…).

 

Dag 7: ‘Out of town’ 

Na een heerlijk lokaal ontbijt vertrekken we voor een boottocht naar een afgelegen gebied op een van de eilanden die Mumbai rijk is. We ontdekken het leven op het platteland – wat een contrast met de miljoenenstad waar we vandaan komen. 

We vinden er heel wat overblijfselen van de voormalige Portugese kolonie en ontdekken het rustige leven buiten de stad. ’s Middags laten we ons verrassen door een kookfestijn bij een lokaal gastgezin. In de late namiddag keren we terug naar hartje Mumbai en staan versteld bij het binnentreden van onze laatste verblijfplaats. Als kers op de taart logeren we in het historische en bijzonder feeërieke Taj Mahal Palace Hotel.

 

Dag 8: We ronden in schoonheid af 

We starten de dag met een yogasessie op de binnenplaats van deze unieke locatie. Mumbai is een paradijs voor shoppers en niets kan er op tegen de magie van de talrijke winkels en bazaars. Zij die willen, kunnen er zich in ‘verliezen’ tijdens hun vrije voormiddag, de anderen kunnen genieten van een heerlijke spa of een duik in het zwembad. In de namiddag bezoeken we het Chatrapati Shivaji Museum – het voormalig Prince of Wales Museum – en het legendarische Leopold’s Café. We ronden deze intense week af met een gezellige babbel. 

 

Dag 9: Home sweet home