Ervaringen

ERVARINGEN VAN MEDEREIZIGERS

 

Mooie herinneringen .....................

 

Yoga with an ocean breeze • Portugal

Ik kan iedereen die interesse heeft deze yoga retreat met Séverine aanraden. Alles was perfect: locatie, maaltijden en yogalessen.  Séverine is een pure vrouw die van haar passie haar beroep heeft gemaakt.

 Ilse Keersmaekers - Boechout

She, naar het lied van Charles Aznavour • Armenië

Ik koos voor ‘anubhuti’ door de kleine groep en gids afkomstig van het land zelf.  Mijn eerste reis naar Tadjikistan was een prachtig avontuur.

De Armeniërs reis is minder avontuurlijk, maar even prachtig.

Lydia Declercq, Boom

Het ongerepte leven in Kirgizië

Een fantastische reis met een heel goede begeleiding van gids, en met een heel ervaren ‘driver’.

Alles is tot de puntjes goed georganiseerd : overnachting, maaltijden, activiteiten( zijn heel gevarieerd) bezoeken….

Een prachtig land van natuur, een land met een heerlijke diepe wijsheid, die je langzaam ervaart. 

 Mrs Vanyzere Carine, Gent

 

Kirgizië is een mengelmoes van culturen en etnische eenheden, talen, met een rijke geschiedenis.

Unieke landschappen, bergen en vergezichten onder de warme begeleiding van onze warme en zeer wijze storyteller.

Dank aan Anubhuti voor deze unieke beleving

Mrs Cocquyt Mieke, Kortrijk

Ontdek & beleef Mumbai

Mijn vrienden thuis keken heel verwonderd toen ik zei dat ik op citytrip ging naar Mumbai. Een week Mumbai? Ja, waarom niet, mensen gaan toch ook een week op citytrip naar New York?!…Na een paar jaar Covid en reizen binnen Europa, had ik vooral nood aan nieuwe indrukken en onderdompeling in een andere cultuur. Dat heeft deze reis echt geboden! Door de contacten van Helga met de lokale bevolking en cultuur beleef je de stad echt zoals de Mumbaikers. Met ochtend- of avondwandeling, yoga, bezoek aan de tempel, verplaatsing met de trein, etc. De afwisseling tussen de harde werkelijkheid van de slums en de moderne stad met trendy restaurants en kunstgalerijen, maakt deze reis zeer boeiend. Een aanrader!

Hilde Wuytack, Berchem

De Himalaya zoals het is • Nepal

Deze Nepalreis onder vrouwen was een unieke ervaring! We genoten van de prachtige uitzichten op de Himalaya tijdens de pittige pelgrimstochten! Helga nam ons mee in de cultuur en van het Hindoeïsme naar het Boeddhisme. De legendes, het contact met de bevolking, de wijsheid van de lama’s, de yogasessies vroeg in de ochtend, de prachtige architectuur, de heerlijke maaltijden op mooie locaties, … maakten deze reis onvergetelijk.

Elke Daems, Tervuren

De Himalaya zoals het is • Nepal

De Himalaya zoals het is, een reis waar je van de ene beleving in de andere stapt. De vriendelijkheid van de bevolking, de ontdekkingen tijdens de wandelingen van natuur, cultuur en contacten zijn onvergetelijk. Een reis waarbij je van dag tot dag vertraagt en dit onder de professionele begeleiding van Helga die zowel het land als de geschiedenis en de gebruiken enthousiast overbrengt. Ik kom zeker nog terug!

Sandra Van Hoecke, Wachtebeke

De Himalaya zoals het is • Nepal

Ik was vergeten hoe heerlijk reizen kan zijn. Dankzij de Formosa formule beleef je niet enkel de unieke setting om met vrouwen de wereld te kunnen ontdekken, je krijgt ook de kennis en passie van de vrouwelijk reisbegeleiding. Het programma ligt vast en blijft tegelijkertijd ook flexibel en dat vind ik een kracht. Er is ruimte en tijd om het leven op verschillende niveaus te mogen ervaren : esthetiek vormt de rode draad van de formule : lekker eten – mooie hotels – oog voor detail doorheen de ganse beleving. Vrouwen verzamel jullie en ga samen met Formosa op reis !!

Hilde Jonckers, Neerlanden

De Himalaya zoals het is • Nepal

Anderhalf jaar geleden werd ik door Joke van Anubhuti geïnspireerd om deze reis te beleven. Na het horen van haar verhalen was mijn besluit onmiddellijk genomen: maart 2020 zou ik naar Nepal gaan!  Van zodra ik aankwam op de luchthaven tot de laatste minuten heb ik genoten! Kortom, de reis was fantastisch!  Een zeer goede mix van cultuur, natuur en contact met de lokale bevolking. Bovendien is de bevolking super vriendelijk en innemend. Helga weet met haar verhalen over het hindoeïsme en boeddhisme iedereen te begeesteren. Haar jarenlange ervaring met het land brengt je dichter bij de mensen en het land. Doordat we geluk hadden met het weer, was het uitzicht op de Himalaya open. Je krijgt er geen genoeg van.  Dit was nog maar mijn eerste ervaring met Formosa/Anubhuti...  en het zal zeker de laatste niet zijn!

Sandra Van Hoecke, Wachtebeke

Het leven zoals het is in India

Deze reis is boven verwachtingen meegevallen. Van het eerste tot het laatste geeft Helga het beste van zichzelf om ons te laten kennismaken met India. Haar passie laat ze uitstralen naar de groep.

Ik beveel zeker jullie organisatie aan voor mensen die op een aangename manier een andere cultuur willen leren kennen.

Kathleen Descheemaeker – Lendelede


Ervaring en beleving verzekerd! Try to feel 😊!

Carine Schaubroeck, Tielt

Feeëriek Rajasthan

Fantastische ontdekking van Rajasthan met uitgekiende mix van cultuur, natuur en genieten. Prachtige hotels en vlekkeloze organisatie.

Dhr & Mevr De Rijcke – Duytschaever, Gent

Heavenly Ladakh

Ik zal dit avontuur nog heel lang koesteren. Tijdens deze reis heb ik fantastische mensen mogen ontmoeten: Hilde natuurlijk, onze geweldige reisbegeleidster. Ze heeft ons haar passie voor het land doorgegeven, daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor! En de Ladakhi zelf, de liefste mensen ter wereld! Geen greintje kwaad hebben ze in zich.  Vredelievend, zacht, zorgzaam, intelligent, respectvol ,…Ik heb zoveel van hen geleerd!  Ik had echt moeite om afscheid te nemen van hen, ze hebben mij geraakt, dat is zeker. De reis naar Ladakh was helemaal zoals ik het had verwacht: avontuurlijk, mysterieus, magistraal, indrukwekkend, confronterend, grenzen verleggend, intensief…Wat een landschappen! Fenomenaal! Om stil van te worden… Je voelt je klein in die grootse omgeving.  Meerdere malen ben ik mezelf tegengekomen en heb ik ondervonden dat ik toch sterker ben dan ik denk.  Ladakh, een pareltje, dat veel mensen nog niet kennen. Ga er met een open blik naartoe, je zal er zoveel meer voor terugkrijgen. Julley!

Sandrine Van Damme, Berchem

De Himalaya zoals het is

Deze reis is niet in 1 woord te omschrijven. Het was op alle vlakken een unieke ervaring o.a. dankzij het prachtig uitgestippeld programma. Je maakt op relatief korte tijd kennis met het prachtige land door een mooie combinatie van cultuur, natuur, contact met de lokale bevolking, lekker eten,… De storytelling van Helga maakt de reis helemaal af: ze straalt haar liefde en passie voor het land uit in alles wat ze onderneemt en zegt.  Een absolute aanrader!

Sandra Van Mol, Asse

De droomstad Mumbai

Een zeer boeiende reis waar ingespeeld wordt op het moment. Een reis van contrasten, prachtige kleuren, rituelen die we mee konden beleven, warme contacten, unieke plekken, culinaire verwennerijen. En dit alles begeleid door een pracht van een gids met een passie voor India !

Elke Daems, Tervuren


Deze reis is een inspiratie om met een open blik naar de wereld te leren kijken. De contrasten in Mumbai zijn het zeker waard om breed te leren denken over verleden, heden en toekomst. In heel die drukte kom je jezelf tegen en krijg je indrukken die je van binnenuit veranderen in de positieve zin.

Mieke Baksteen, Tervuren

Het leven zoals het is in Kolkata India

Deze ‘India zoals het is’ -reis heeft voor mij alle beloften waargemaakt. Op een unieke manier verteld en begeleid door Helga kwamen wij in contact met het land, de cultuur en de mensen. Van het bruisende Kolkata over de serene natuur van de Sundarbans en de groene glooiende theeplantages van Darjeeling, dit alles overgoten met een schat aan kennis die Helga vol passie en enthousiasme deelt met haar gasten. Kortom: een unieke reisbeleving die nog lang zal nazinderen in mijn herinneringen.

Karine Van Den Heuvel, Wuustwezel-Loenhout

De droomstad Mumbai

Deze reiservaringen bewaar ik op een ‘aparte’ plaats , de benadering van deze reis was immers ook ‘apart’, het ging niet zozeer om de cultuurhistorie, wel om het ontdekken van mensen en hun leefwereld! Het ging om ‘zien met het hart’!

Lieve Soenens, Lokeren


Reizen met Helga is een zo onwaarschijnlijke reis die iedereen in zijn leven zou moeten meemaken. Ze leidt u met haar enthousiasme en enorme kennis door de reis heen.

Een aanrader en zeker voor herhaling vatbaar.

Marleen Van Gorp, Sint-Gillis

Het ongerepte leven in Kirgizië

Een prachtige reis, far from the madding crowd!

Frieda Van Dessel, Schilde 


Een unieke ervaring achter de rug: prachtige natuur, lieve mensen, mooie verblijfplaatsen en een uniek contact gehad met onze gids en driver. Diepgaande gesprekken afgewisseld met een overweldigende omgeving hebben van deze reis iets onvergetelijks gemaakt.

Griet Dewitte – Gentbrugge

In de voetsporen van Frida Kahlo

Een betoverende, fascinerende en kleurrijke duik in het leven van Frida Kahlo én de wortels van Mexico. Doorheen de reis ontdekten we hoe alles en iedereen (ook het leven na de dood) verbonden is zoals de ‘aders’ op haar schilderijen. En als vrouwen onder mekaar begrepen we haar onvoorwaardelijke liefde voor het leven! 

Hilde Vets, Berchem

De Himalaya zoals het is

NEPAL… een reis om nooit te vergeten. Zo een mooi land, vriendelijke bevolking en een innemende cultuur. Bij Formosa krijg je er wel wat  extra… een begeleiding ‘storyteller’ uit de duizend. Ze kent het land en haar cultuur zo goed dat ze je op plaatsen brengt waar je anders nooit zou komen. Ze vertelt het ook met zoveel passie! Je krijgt hier op 10 dagen het hele pakketje van natuur tot cultuur en lekker eten. Meer dan een aanrader!

Petra De Baerdemaeker, Asse

Voorbij de sluiers van de Iraanse vrouw

Ik heb Iran bezocht en het heeft mij betoverd : zijn hartelijke, verwelkomende bevolking met een generatie jonge vrouwen die de komende jaren van zich zal laten horen. De roep naar onafhankelijkheid en erkenning schreeuwt van onder hun sluier, die er eigenlijk geen is. Het uitgestrekte plein in Isfahan, de ruïnes van Persepolis, Hafaz voorgedragen in Farsi, de schoentjes van Farah Diba, het kleedje van de nomadenmama en Nadia... Indrukken in mijn hart. Ik voel weer dat ik LEEF. DANK U !

Hilde De Visscher, Dendermonde

In de voetsporen van Frida Kahlo

Deze Frida-reis is een echte aanrader. Met Murielle als enthousiaste gidse word je ingewijd in het verhaal van Frida Kahlo, dat start in Mexico City. Je wordt op sleeptouw genomen in deze miljoenenstad met een bezoek aan de meest interessante plekken, gaande van plaatsen gelinkt aan Frida, alsook de hotspots in de stad en de sites met de rijke, culturele geschiedenis.  Vervolgens reis je naar een ander landsdeel, wat een totaal nieuwe beleving wordt. Hier vind je de voorgeschiedenis van Frida, maar maak je ook het dagelijkse leven van de plaatselijke bevolking mee.

 Mrs Putteman Ilse - Moorsel