Nepal

De Himalaya zoals het is • Nepal

9 dagen • max. 12 deelnemers

Wanneer

  • Van 11 tot 20 maart 2023


Prijs

  • € 1620 pp excl.vluchten

Deze reis biedt u een authentieke beleving van de cultuur in Nepal in al haar facetten.

 

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

De opzet van deze reis is een verbinding tot stand te brengen tussen reizen doorheen de Himalaya en contact maken met een andere cultuur.

 

Als we buiten de stad in de bergen verblijven, beginnen we de dag  met  yoga. Na een verkwikkend ontbijt volgen we les bij een gerenommeerde lama of genieten rustig van de schitterende omgeving. We wandelen langs de rand van de Kathmandu-vallei en kijken uit over brede panorama’s van besneeuwde toppen van onder meer het Everest-massief. We trekken door charmante dorpen waar het Nepalese leven-van-alledag zich afspeelt en maken door inspirerende ontmoetingen kennis met de lokale bevolking.

 

We hebben oog voor de Nepalese cultuur. De Kathmandu-vallei herbergt naast de hoofdstad Kathmandu ook de voormalige koninklijke steden Patan en Bhaktapur. De vallei, Werelderfgoed sinds 1979, telt een honderdtal monumenten, waaronder hindoeïstische en boeddhistische pelgrimsoorden.

 

 

Logies & eten

 

Comfortabel en zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter.

We nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis.

 

 

Storytelling

 

Storytelling door Helga.

Haar 25 jaren aan ervaringen, belevenissen, contacten met de lokale bevolking, de cultuur, de gewoontes, haar creativiteit en grote liefde voor het land drukken hun unieke stempel op dit programma.  Helga leefde en werkte zelf drie jaar in de Himalaya.

 

Boeddhistische Nepalese lama

teaching

 

 

Reisroute

 

Dag 1 &2: Internationale vlucht naar Kathmandu.

Na een lange reis ‘landen’ we rustig in deze hectisch aandoende, maar charmante stad. We ontdekken het tempelcomplexSwayambhunath en kuieren door het historische gedeelte van de koningsstad Kathmandu.  

 

Dag 3: Op ontdekking in Kathmandu

We maken een verkennende wandeling in Patan, de zogenaamde ‘Stad der schoonheid’. We luisteren naar de verhalen over de levende godin, lunchen in een mooie Newar-tuin en ontdekken een oud Boeddhistisch klooster.

 

Dag 4: Het ‘dak van de wereld’

We starten de ochtend met een vlucht met zicht op ‘het dak van de wereld’.  Na het ontbijt vertrekken we voor een intense beleving bij Pashupatinath, het Nepalese Varanasi, waar de Hindoes samenkomen voor de lijkverbranding. Een intense beleving die beklijft. Van daaruit wandelen we naar de stoepa van Bodnath, de voornaamste boeddhistische ontmoetingsplaats van de Kathmandu-vallei.

 

Dag 5: Hartelijke ontvangst in een boeddhistisch klooster

We nemen deel aan het dagelijkse leven van de monniken en zijn te gast in een klooster.  We wandelen van het ene klooster naar het andere door de verrassende jungle van een natuurreservaat.  ’s Avonds komen we aan in ons volgend verblijf gelegen midden in de natuur met zicht op de hoge toppen van de Himalaya

 

Dag 6 & 7 : Op tocht in de Kathmandu-vallei

Na de ochtendyoga volgen we  les bij een Boeddhistische lama, terwijl we genieten van de prachtige omgeving.  We maken mooie dagtochten en doen al wandelend ervaringen op. De dagtochten die we van hieruit maken richten zich op het contact met de omgeving en zichzelf.

 

Dag 8: De Koningsstad Bhaktapur

Na een rustige ochtend rijden we na de lunch de berg af naar BhaktapurBhaktapur is naast Kathmandu en Patan de derde koningsstad in de Kathmandu-vallei. We wanen ons hier in een filmdecor : vrouwen in prachtige sari’s, houtsnijwerkers, pottenbakkers, smalle steegjes, indrukwekkende tempels, een offerfeest, muzikanten… De tijd lijkt hier stil te staan, het is er heerlijk toeven.

 

Dag 9: Let the journey unwind

We genieten van een dagje ‘meer moet dat niet zijn’ en rijden naar een bijzonder mooie plaats.  Facultatief kunnen we hier ook genieten van een deugddoende massage en trekken we nog even de stad in voor wat laatste souvenirtjes.  We ronden onze queeste doorheen de Kathmandu-vallei af met een heerlijk afscheidsdiner op deze unieke locatie waar we ook overnachten. Een op en top Nepalees pareltje!

 

Dag 10: Home sweet home

We maken ons klaar voor vertrek huiswaarts