Kerala

Unwind in Kerala • yoga & ayurveda

11 dagen

Wanneer

  • van 6 tot 16 februari 2025

 

Prijs

  • € 2490 pp excl.vluchten

Kerala, een tropische droomkust, ligt te cocoonen in het Zuiden van Indië, goed geïsoleerd tussen de Gat-bergen in het oosten en de azuurblauwe Arabische Zee in het westen. De cultuur van Kerala getuigt van traditie, vriendschap en interculturele verdraagzaamheid. Zuid-Indië is het hart van eeuwenoude holistische wijsheid waarbij yoga en ayurveda zorgen voor een gezonde geest in een gezond lichaam.


 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

Ayur-leven en Veda-levenswijsheid zijn de rode draad op deze reis. 


We landen in Cochin. Cochin een kleurige, artistieke stad met een culturele mix.  We ontdekken er Portugese invloeden in de architectuur, Chinese visnetten, Hindoe tempels, een synagoge en bovenal inspirerende Indische tradities. 


Aan de zee verblijven we in een mooi relax Ayurvedisch oord.  We laten ons onderdompelen met yoga, gezonde voeding en traditionele wijsheden. We laden onze batterijen omringd door de overweldigende natuur.


Vanuit deze ontspanning verkennen we de omgeving met vissersdorpen en zijn we te gast bij plaatselijke communities waarmee we in contact komen. Ook genieten we op een Kettuvallan, een authentieke boot die zachtjes over de kleine lagunes en de binnenwateren van Kerala glijdt. We varen langs kleine dorpsgemeenschappen en aanschouwen het leven van elke dag. 


We genieten van Yoga, Ayurveda en gaan in verbinding met de lokale vrouwen in hun dagelijkse activiteiten. We verblijven in de pracht van natuur die overgoten is met overheerlijke geuren van specerijen in het gemoedelijke Zuid-India.  

 

 

Logies

 

Zeer comfortabel, authentiek verblijf aan het water voor 2 nachten in Cochin, 7 nachten in een zeer comfortabel Ayurvedisch oord waar het  puur genieten is op de plaats waar het boek ‘The God of small things’ geschreven werd door Arundhati Roy. En 1 nacht op een traditionele boot.

 

 

Storytelling


Sofie in samenwerking met onze lokale anubhuti-storytellers van Kerala.

Sofie is helemaal weg van India. Zij is yogateacher en geïntrigeerd door de balans tussen mind en body. Ze deelt met veel passie haar bewondering voor deze fascinerende cultuur in dit prachtige land. Verhalen samen ontdekken en ervaringen delen, ziet ze telkens weer als een mooi geschenk.Je gaat op stap met anubhuti


‘anubhuti’ opgericht in 2007,  uit passie voor India,  is een cultureel kanaal dat Oost en West verbindt door reizen, kunst en cultuur.

‘anubhuti’ een Sanskriet woord dat betekent- die speciale beleving die je bij blijft die je wil koesteren-  en dat zal je ontdekken op deze reis!

 

 

Reisroute

 

Dag 1&2: Internationale vlucht naar Cochin

Op de luchthaven worden we na middernacht opgewacht en hartelijk verwelkomd. Cochin, ook Kochi genoemd, is een mooie site gegroeid rond een historische haven en een cluster van eilandjes.  Na de lunch proeven we al even de lokale sfeer. We maken een wandeling en ervaren al een eerste yogales. 

‘s Avonds wonen we een voorstelling bij van Kathakali met live muziek.


Dag 3: Kerala met ayurveda en traditionele kunst

We starten onze dag met yoga vroeg in de ochtend. Na een heerlijk ontbijt gaan we op ontdekkingstocht doorheen de stad.  In Cochin kan je de oudste kerken van India zien, kleine, gezellige straatjes met meer dan 500-jaar oude Portugese huisjes en indrukwekkende Chinese visnetten. Er heeft in Cochin steeds een belangrijke Joodse gemeenschap geleefd met een bijzondere 16e eeuwse synagoge.  Cochin is een plaats om gezellig te flaneren, een terrasje te doen en wat antiekwinkeltjes en een mooie hedendaagse kunstgalerij te bezoeken. 

We dineren op een gezellige, verrassende plaats bij een lokale familie. Onze gastvrouw Maria leert ons de knepen van de Kerala keuken. Heerlijk wat zij tovert in haar kookpotten.


Dag 4: Vroeg uit de veren voor een ochtendwandeling

We zien Cochin ontwaken tijdens een weldoende ochtendwandeling. Na een heerlijk ontbijt gaan we met de boot naar Ernakulam waar onze chauffeur ons opwacht en ons naar het station brengt. 

Vervolgens rijden we met de trein naar een mooi ayurvedisch oord waar we ons installeren voor de volgende dagen.

Het is hier puur verwennerij voor lichaam en geest.  We logeren in een koloniale bungalow in een prachtig oord. We genieten van de bijzonder mooie tuin en volgen er een les bij de ayurvedische arts. 


Dag 5&6&7: Ayur-leven en Veda-wijsheid

We beleven sessies voor verjonging en ontgifting met dagelijks yoga, meditatie, een ayurvedische behandeling en gezonde vegetarische-, ayurvedische voeding. 

We starten de dag met yoga en worden ondergedompeld in de wereld van Ayurveda omringd door een professioneel Ayurvedisch team. Ayurveda is een prachtig holistisch gezondheidsmodel. Puur verwennerij voor lichaam en geest.

 ‘s Morgens worden we wakker gemaakt door de talrijke vogels om en rond ons verblijf. We verblijven met zicht op zee. Onze plek is ook een goede uitvalsbasis voor een weldoende strandwandeling. Vroeg uit de veren kan men er een ochtendwandeling maken tussen de vissersgemeenschap. We zien de vissers toekomen na een lange nacht op zee terwijl de vrouwen hen opwachten om de vis te verkopen. 

We genieten elke dag van 1 Ayurvedische massage en 2 yogasessies op deze unieke locatie.

Op een vrij moment maken we een onthaastende wandeling in de natuur en brengen ook een bezoek aan Trivandrum. Een verrassende stad, de hoofdstad van Kerala met een indrukwekkend Koninklijk paleis en haar kapitaalkrachtige tempel. 


Dag 8: ‘‘Let the journey unwind’

Onze dagelijkse ochtendflow willen we niet meer missen en voelt ondertussen vertrouwd. In de namiddag ontdekken we de ambachten van de lokale vrouwen. Zij zijn zeer artisanaal bedreven en maken van alle bestanddelen van o.a. de kokosnootboom hun dagelijkse benodigdheden. 

Graag geven we ook iets terug aan het gastland dat ons zo hartelijk ontvangt en we snuisteren naar duurzame, lokale souvenirtjes. Op deze manier steunen we lokale vrouwenprojecten via  ‘Care For Joy’.


Dag 9: ‘‘God’s own country’ brengt ons in verbinding met de lokale vrouwen

Na opnieuw een heilzame Ayurvedische voormiddag vertrekken we naar het lokale leven zoals het is. Kerala roept beelden op van pure, onvervalste natuur bij ons. Is dat ook zo voor de lokale vrouwen en wat met onze dagelijkse activiteiten? We gaan verbindend op ontdekking. 


Dag 10: ‘The God of Small Things’ 

Na een heerlijke yogasessie en een fantastisch Ayurvedisch ontbijt ronden we ons verblijf hier af. 

We vertrekken voor een boottocht op de backwaters, een prachtige archipel op de binnenwateren van Kerala.  Treffend geprezen in Arundhati Roy's ‘The God of Small Things’ en een perfecte uitvalsbasis om dit cluster van eilanden te verkennen.

We integreren al onze belevingen van deze boeiende week in de stilte van de natuur op de boot terwijl ‘het leven zoals het is’ op de oevers van de backwaters zijn gang gaat.  We hebben onze kok mee en ronden deze reis af met een heerlijk afscheidsdiner op het dek. Een magisch moment bij ondergaande zon tijdens onze laatste YOGA sessie op het dek.

Gelegenheid tot opfrissing op de boot voor vertrek.

Na het diner op de boot rijden we terug richting Cochin. De cirkel is rond. In Cochin drinken we nog een glas op een fijne plek aan het water. 

Tegen middernacht worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht huiswaarts.

Wat een reis in ‘Gods own country’. Een beleving om te koesteren. Een anubhuti-ke!


Dag 11: Home sweet home