Kerala

Unwind in Kerala

9 dagen

Wanneer

  • 2024

 

Prijs

  • € 2290 pp excl.vluchten

Kerala ligt te cocoonen, goed geïsoleerd tussen de Gat-bergen in het oosten en de azuurblauwe Arabische Zee in het westen. De tropische kust van Kerala is hét droomland van Zuid-India. De cultuur van Kerala getuigt van traditie, vriendschap en interculturele verdraagzaamheid.

 

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

We genieten op een Kettuvallan, een authentieke boot die zachtjes over de kleine lagunes en de binnenwateren van Kerala glijdt. We varen langs kleine dorpsgemeenschappen en aanschouwen het leven van elke dag. 

 

In Cochin ontdekken we de koloniale Portugese invloeden die er een prachtige architectuur hebben nagelaten. 

 

We genieten van Yoga, Ayurveda en gaan in verbinding met de lokale vrouwen in hun dagelijkse activiteiten. We verblijven in de pracht van natuur die overgoten is met overheerlijke geuren van specerijen in het gemoedelijke Zuid-India.  

 

 

Logies

 

Zeer comfortabel, authentiek verblijf aan het water voor 2 nachten in Cochin, 1 nacht bij een lokale familie te midden van de backwaters en 4 nachten in een zeer comfortabel Ayurvedisch oord waar het  puur genieten is op de plaats waar het boek ‘The God of small things’ geschreven werd door Arundhati Roy.

 

 

Storytelling


Sofie in samenwerking met onze lokale anubhuti-storytellers van Kerala.

Sofie is helemaal weg van India. 

Ze deelt met veel passie haar bewondering voor dit fascinerende land. Verhalen samen ontdekken ziet ze telkens weer als een mooi geschenk.Je gaat op stap met anubhuti


‘anubhuti’ opgericht in 2007,  uit passie voor India,  is een cultureel kanaal dat Oost en West verbindt door reizen, kunst en cultuur.

‘anubhuti’ een Sanskriet woord dat betekent- die speciale beleving die je bij blijft die je wil koesteren-  en dat zal je ontdekken op deze reis!

 

 

Reisroute

 

Dag 1&2: Internationale vlucht naar Cochin

Op de luchthaven worden we na middernacht opgewacht en hartelijk verwelkomd. Cochin, ook Kochi genoemd, is een mooie site gegroeid rond een historische haven en een cluster van eilandjes.  Na de lunch proeven we al even de lokale sfeer. We maken een wandeling en ervaren al een eerste yogales. 

‘s Avonds wonen we een voorstelling bij van Kathakali met live muziek.


Dag 3: Kerala met ayurveda en traditionele kunst

We starten onze dag met yoga op een fantastische plaats vroeg in de ochtend. Na een heerlijk ontbijt gaan we op ontdekkingstocht doorheen de stad.  In Cochin kan je de oudste kerken van India zien, kleine, gezellige straatjes met meer dan 500-jaar oude Portugese huisjes en indrukwekkende Chinese visnetten. Er heeft in Cochin steeds een belangrijke Joodse gemeenschap geleefd met een bijzondere 16e eeuwse synagoge.  Cochin is een plaats om gezellig te flaneren, een terrasje te doen en wat antiekwinkeltjes en een mooie hedendaagse kunstgalerij te bezoeken. We dineren op een gezellige, verrassende plaats bij een lokale familie. Onze gastvrouw Maria leert ons de knepen van de Kerala keuken. Heerlijk wat zij tovert in haar kookpotten.


Dag 4: We fluisteren onze wens toe aan Nandi

Vroeg uit de veren voor een ochtendwandeling aan het strand tussen de vissersgemeenschap. We zien de vissers toekomen na een lange nacht op zee terwijl de vrouwen hen opwachten om de vis te verkopen. Op het strand stromen de kopers toe voor de verse vis.  Na deze unieke belevenis vertrekken we naar de jungle.  We degusteren een maaltijd geserveerd op een bananenblad en maken een boottocht met kleine typische Kerala kano’s. We ontdekken er het leven zoals het is. ’s Avonds ontvangen we elk een zeer authentieke ayurvedische massage.


Dag 5 & 6: Ayur-leven en Veda-wijsheid

In de vroege ochtend gaan we met de riksja naar een nabijgelegen Shiva tempel waar we onze wens fluisteren in het oor van Nandi (het rendier van Shiva).

Na een heerlijk ontbijt nemen we afscheid van onze gastfamilie en zetten we onze reis verder naar ons volgend paradijselijk oord.  Hier worden we ondergedompeld in de wereld van Ayurveda omringd door een professioneel ayurvedisch team.  Ayur-leven en Veda-wijsheid. Ayurveda is een prachtig holistisch gezondheidsmodel. 

Het is hier puur verwennerij voor lichaam en geest.  We logeren in een koloniale bungalow in een prachtig oord gelegen tussen de backwaters aan een groot meer. In de bijzonder mooie tuin waar we ook kunnen genieten van een luie namiddag aan het zwembad. 

‘s Morgens worden  we wakker gemaakt door de vogels van het aangelegen vogelreservaat. 

We genieten elke dag van 1 Ayurvedische massage en 2 yogasessies op deze een unieke locatie. In de namiddag komt er een vrouwtje langs met haar bootje en biedt chai aan, je kan er ook gezellig lezen met het raam op een kier en de wapperende gordijnen. 

Puur genieten!  


Dag 7: ‘The God of Small Things’ 

Na een fantastisch Ayurvedisch ontbijt vertrekken we voor een natuurwandeling.

Kerala roept beelden op van pure, onvervalste natuur. Hier kan je nog een ongerept stukje hemel vinden. Kumarakom is een prachtige archipel aan het Vembanad-meer in de binnenwateren van Kerala, treffend geprezen in Arundhati Roy's The God of Small Things en een perfecte uitvalsbasis om dit cluster van eilanden te verkennen. 


Dag 8: ‘God’s own country’ brengt ons in verbinding met de lokale vrouwen

We starten de ochtend met een uurtje yoga en nemen deel aan de dagelijkse activiteiten van de lokale vrouwen om en rond de backwaters. Zij zijn zeer artisanaal bedreven en maken van alle bestanddelen van o.a. de kokosnootboom hun dagelijkse benodigdheden. Graag geven we ook iets terug aan het gastland dat ons zo hartelijk ontvangt en steunen hier een lokaal project. ‘Care For Joy’.

We lunchen bij een lokale familie ter afronding van deze verbindende reis.

Wat een reis in ‘Gods own country’. 

Tegen de avond worden we naar de luchthaven gebracht voor onze vlucht huiswaarts. 

 

Dag 9: Home sweet home