Team

HET FORMOSA TEAM


Het Formosa team is samengesteld uit

een verzameling toegewijde, levenslustige vrouwen, elk uniek met hun eigen, bijzondere talenten.

Ze nemen je mee op reis in hoofd, hart en werkelijkheid.

de anubhuti-reisfactorij

Hier worden de Formosa reizen ontworpen, uitgestippeld, geproefd, beleefd & gecultiveerd.

Vervolgens met zorg geprogrammeerd & gevisualiseerd.

FOUNDER & REISCHOREOGRAAF

Helga Peeters

Met passie voor het authentieke en uit liefde voor het beleven, inleven en het delen hiervan, creëert Helga een bijzondere collectie "Formosa reizen". Met haar visie ‘Elke reis is opgebouwd rond een verhaal’ neemt ze je mee naar de juiste plek op het juiste moment. Toegewijd weeft ze haar artistieke queeste doorheen elke reis.

AANSPREEKPUNT

Joke Ameel

Joke is je aanspreekpunt op onze reisfactorij.  Zij is een schakel om je mee een fijne reisbeleving te bezorgen. Met zorg en aandacht neemt ze de opvolging van je reisdossier op zich van a tot z.

Op Joke kan je rekenen!

VORMGEVER

Eva Craenhals

Met beeld, vorm & kleur is Eva de schakel die je met veel know how en enthousiasme onmiddelijk in de Formosa sfeer brengt.

de Storytellers

Onze begeleiders-storytellers onderscheiden zich door hun passie voor de lokale cultuur en hun gedrevenheid om van je reis een droomreis te maken.

Ze willen je een authentieke en ervaringsgerichte reis bezorgen die verdergaat dan alleen maar bezoeken en kijken naar.

Beleven, ontmoeten en uitwisselen staan centraal. Als echte ‘storytellers’ nemen ze je mee in een verhaal.

STORYTELLER ARMENIE

Karine Baghdasaryan

Samen met haar man, een gewezen legerkolonel gidst Karine ons met veel passie door haar geboorteland. Haar liefde voor haar land werkt aanstekelijk. Ze laat ons kennismaken met een vriendelijk volk dat houdt van puur en heerlijk eten.

STORYTELLER IRAN

Nik Van Gool

Nik Van Gool is een gedreven en sociaal bewogen vrouw met een passie voor reizen.  Ze heeft ervaring met vrouwengroepen,  zowel in Vlaanderen als internationaal en brengt met bezieling verbindingen tussen mensen tot stand.

STORYTELLER JAPAN

Ann Lepere

Ann was de bezielster en maakster van “Koffers & Co”, een avontuurlijk reisprogramma op Radio 2. Nadien realiseerde ze wetenschappelijke documentaires voor Canvas. “Het is een metafoor voor het leven zelf : onderweg zijn. Op reis word je  weer kind : onbevangen en verwonderd. Hoe leeft die ander zijn/haar leven?  Hoe benadert zij/hij  de Grote Vragen? Reizen is vooral stilstaan. Bij de dingen, de wereld, de mensen, jezelf. Het mysterieuze Japan, waar niets is wat het lijkt, dwingt je om zekerheden los te laten, om te kijken, te luisteren, te reflecteren." Jarenlang deelde Ann haar ervaringen met radioluisteraars, nu deelt ze die graag met Formosa-reizigsters. 

STORYTELLER KIRGIZIE

Elena Lyashenko

Vol passie neemt Elena je mee op de mooie paden in Kirgizië. Haar uitgebreide kennis van de geschiedenis, de cultuur en de rituelen werken aanstekelijk. Als geen ander kent zij de schitterendste plekjes van dit fantastische land.

 

STORYTELLER MEXICO

Murielle Coppin

Na haar studies Romaanse Filologie groeide Murielle haar liefde voor de Spaanse taal en de Spaanssprekende wereld uit tot een ware passie.  Haar vele reizen in Latijns-Amerika combineerde ze telkens met vrijwilligerswerk of journalistiek. Maar het is in Mexico dat ze haar hart verloor, daarom verhuisde ze in 2005 naar dit bijzondere land.  De Mexican way of life…Murielle krijgt er nooit genoeg van. Haar liefde voor dit land weet ze met veel enthousiasme te delen met haar reizigers…México is mágico… Bienvenidos !

STORYTELLER RAJASTHAN

Sofie Bogaerts

Sofie is helemaal weg van India, land van kleuren en contrasten, met zoveel oog voor detail in de rituelen, de tempels, het eten, de stoffen... Ze deelt met veel passie haar bewondering voor dit fascinerende land. Geuren, smaken, rituelen, kleuren en verhalen samen ontdekken, ziet ze telkens weer als een mooi geschenk.

STORYTELLER TAIWAN

Sofie Remmery

Sofie verbleef voor haar studies sinologie een half jaar in Taiwan. Op een oppervlakte zo groot als België vond ze meer inwoners, bevolkingsgroepen, culturen en reliëfvormen dan op gelijk welke andere plek waar ze ooit kwam. Ze werd verliefd op het eiland met zoveel variëteit. De natuur is er overweldigend en tegelijk rustgevend, de steden flitsend en netjes, de ‘kleine knabbels’ (snacks) overheerlijk, kortom een onterecht onbekende bestemming. Vandaag wil ze je graag meenemen naar het land van ‘nightmarkets’ en natuurparken.

STORYTELLER ZUID-AFRIKA

Marjan Meganck

Marjan heeft een groot hart voor Afrika. Haar grote droom is om Noord en Zuid aan elkaar voor te stellen door wat ze zelf het liefste doet: reizen. Zuid-Afrika werd haar 2e thuis door vrijwilligerswerk en reizen. Steeds opnieuw beleeft ze er ware schoonheid door ontmoetingen met de bevolking van de ‘rainbow nation’. Het licht, de kleuren, de schaterlachen, de energie, nieuwe wijsheden en inzichten hebben haar aangezet om haar liefde voor Afrika door te geven.

INLEEFREIZEN FOR WOMEN ONLY

een concept van anubhuti

 

+ 32 484 397 489 • formosa@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

 

FORMOSA IS SOCIAAL

© copyright anubhuti all rights reserved