Rajasthan

Feeëriek Rajasthan • EXTRA-VERWEN-EDITIE •

8 dagen • max. 12 deelnemers

 

Wanneer

  • van 22 tot 29 september 2019

  • 2020

 

Prijs

  • € 1410 pp excl.vluchten

India is letterlijk en figuurlijk een droombestemming. Het decor lijkt zo uit 1001 nacht geplukt. Het is een land van uitersten met veel oog voor detail:  in bloemen, in rituelen, in stoffen, in kleuren, in beeldhouwwerken, uitwerking van tempels en gebouwen...

 

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

Nergens zien we beter hoe moderne ontwikkelingen naast eeuwenoude tradities bestaan. De verfijnde geduldige bewegingen van vrouwen die met kruiden of handwerk bezig zijn, staan in schril contrast met de hectiek in de steden. Nu eens bezoeken we plekken waar de natuur overweldigend is en oneindige rust uitstraalt, dan weer banen we ons een weg door een immer in beweging zijnde mensenmassa in de stad. Geuren en geluid komen van alle kanten op ons af en nemen ons mee in dit tot de verbeelding sprekende kleurrijke land.   

 

 

Logies

 

We logeren in stijl op zeer originele locaties, 6 nachten in zeer comfortabele hotels. Van het culturele hart van New Delhi via het feeërieke Rajasthan naar een oase voor een yoga-initiatie. Elke bestemming ademt de Indische traditie uit en laat je kennismaken met een ongeëvenaarde verfijnde gastvrijheid.

 

 

Storytelling

 

Sofie Bogaerts is helemaal weg van India, land van kleuren en contrasten, met zoveel oog voor detail in de rituelen, de tempels, het eten, de stoffen... Ze deelt met veel passie haar bewondering voor dit fascinerende land. Geuren, smaken, rituelen, kleuren en verhalen samen ontdekken, ziet ze telkens weer als een mooi geschenk.

 

 

Reisroute

 

Dag 1: Rajasthan  ‘here we come’

We vliegen naar Delhi waar we hartelijk verwelkomd worden in het hartje van New Delhi.

 

Dag 2: Toekomen in Oosterse sferen

We dompelen ons onder in de charme van deze Oosterse stad en bezoeken plekken waar je enkel met Formosa komt. We bewandelen onbegane paden met yoga in het park, lunchen in de hotspot van de stad en een kennismaking met de Indische dans in al zijn facetten.

 

Dag 3-4: De Pink City Express

We gaan ‘local’ en daar hoort in India de trein bij. De Pink City Express brengt ons naar Jaipur. Deze stad wordt ook de roze stad genoemd omwille van de rooskleurige steen waarin de architectuur van de binnenstad is opgetrokken. We ontdekken deze stad in stijl en maken een queeste naar de vrouwelijke elegantie, de sari en de geheimen achter de schermen van het ‘Palace of Wings’. We proeven de smaken van de zeer uitgebreide Indische keuken, drinken de heerlijke afternoon tea en staan mee achter het fornuis bij een notabele familie. We gaan op zoek naar de vernieuwende trends van modeontwerpers en designers. Op hippe plekjes genieten we van een koffie, een babbel en hebben zoiets van:  “meer moet het niet zijn”.

 

Dag 5: In de ban van kleur, kunstambacht en geur in de Indische bazaar

We zien de stad ontwaken.  We bezoeken Amber fort en wandelen langs het dorp tot bij de lachende gezichten van de locals. We zijn te gast in een blokprintatelier, het ambacht waarvoor Jaipur zo bekend is. We duiken de bazaar in en banen ons een weg tussen de kleurrijke stoffen, geurende specerijen en glinsterende armbanden. Wat een stad! We zijn er helemaal weg van.

 

Dag 6: Verdieping in de Blauwe Lotus

We reizen verder naar Pushkar en bezoeken er de Jagatpitatempel uit de 14de eeuw. Deze tempel is de enige Brahmatempel in India wat deze plek, gelegen aan een prachtig meer, tot een heel bijzonder pelgrimsoord maakt voor elke Hindoe.

We verdiepen ons in de hindoerituelen en nemen deel aan een Puja.

Tegen de avond komen we aan in een oase midden in de natuur.

 

Dag7: Hier is het heerlijk toeven

We beginnen de dag met een yogasessie op een unieke locatie. We verstillen en herbronnen zoals dat alleen hier kan. India is immers het land waar yoga en ayurveda zijn ontstaan. Het voelt dan ook zeer natuurlijk aan om er op deze heerlijke plek kennis mee te maken.

Volledig ‘zen’ ronden we deze reis af.’s Avonds nemen we een binnenlandse vlucht van Jaipur naar Delhi met aansluiting naar Brussel.

 

Dag 8: Home sweet home.

by anubhuti

INLEEFREIZEN FOR WOMEN

 

+ 32 484 397 489 • formosa@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

 

FORMOSA IS SOCIAAL

© copyright anubhuti all rights reserved