Kerala Biënnale

Een biënnale in Kerala

9 dagen • max. 12 deelnemers

 

Wanneer

  • Van 11 tot 19 februari 2023

 

Prijs

  • € 1940 pp excl.vluchten

Kerala ligt te cocoonen, goed geïsoleerd tussen de Gat-bergen in het oosten en de azuurblauwe Arabische Zee in het westen. De tropische kust van Kerala is hét droomland van Zuid-India. De cultuur van Kerala getuigt van traditie, vriendschap en interculturele verdraagzaamheid.

 

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

We genieten op een Kettuvallan, een authentieke boot uit samengebonden bamboe- en palmbladeren, die zachtjes over de lagunes en de binnenwateren van Kerala glijdt. We varen langs kleine dorpsgemeenschappen en aanschouwen het leven van elke dag. Wanneer je op het dek vertoeft is het dé perfecte plaats om te genieten van spectaculaire zonsondergangen op de binnenwateren terwijl onze kok een heerlijk maal klaarmaakt. 

 

In Cochin ontdekken we de koloniale Portugese invloeden die er een prachtige architectuur hebben nagelaten. 

 

Tijdens ons bezoek in Cochin vindt de Biënnale plaats. We ontdekken bijzondere installaties en monumentale werken op verrassende locaties mooi geïntegreerd in de sfeer van deze bijzondere stad. Gerenommeerde Internationale kunstenaars worden er uitgenodigd. 

 

We genieten van Ayurveda en dit alles overgoten met een overheerlijke geur van specerijen en een gemoedelijke Zuid-Indische bevolking.

 

 

Logies

 

Zeer comfortabel, authentiek verblijf aan het water voor 3 nachten in Cochin, 1 nacht op een zeer romantische authentieke house-boot  en 2 nachten in een zeer comfortabel Ayurvedisch oord waar het  puur genieten is op de plaats waar het boek ‘The God of small things’ geschreven werd door Arundhati Roy.

 

 

Storytelling

 

Deze reis wordt begeleid door een lokale gids. Haar kennis en contacten ter plaatse zorgen ervoor dat ze van elke reis een ware belevenis kan maken.

 

 

Reisroute

 

Dag 1: Internationale vlucht naar Abu Dhabi

Aankomst ’s avonds in Abu Dhabi voor een heerlijke nachtrust.

Transfer naar het hotel

 

Dag 2: Internationale vlucht naar Cochin

’s Morgens nemen we de tijd voor bezoek aan het Louvre in Abu Dhabi. In de namiddag nemen we onze internationale vlucht naar Cochin. Cochin, ook Kochi genoemd, is een mooie site gegroeid rond een historische haven en een cluster van eilandjes.

Rustig toekomen en heerlijk dineren in ons zeer mooi hotel omringd door water.

 

Dag 3&4: Inspirerende installaties versus klassieke kunst

We starten onze dag met yoga op deze fantastische plaats. Na een heerlijk ontbijt gaan we op ontdekkingstocht doorheen de stad.  In Cochin kan je de oudste kerken van India zien, kleine, gezellige straatjes met meer dan 500-jaar oude Portugese huisjes en indrukwekkende Chinese visnetten. Er heeft in Cochin steeds een belangrijke Joodse gemeenschap geleefd met een bijzondere 16e eeuwse synagoge.  Cochin is een plaats om gezellig te flaneren, een terrasje te doen en wat antiekwinkeltjes en een mooie hedendaagse kunstgalerij te bezoeken. We ontdekken de biënnale en bijzondere installaties en monumentale werken op verrassende locaties mooi geïntegreerd in de sfeer van deze bijzondere stad. We lunchen en dineren op gezellige, verrassende plaatsen.

 

Dag 5: Het leven zoals het is & genieten op een romantische houseboat

Vroeg uit de veren voor een ochtendwandeling aan het strand tussen de vissersgemeenschap. We zien de vissers toekomen na een lange nacht op zee. Op het strand stromen de kopers toe voor de verse vis.

Tegen de middag  schepen we in op een prachtige Kettuvallan waar de kok reeds de lunch heeft klaarstaan. We maken een boottocht op de backwaters. Vlak achter de kust liggen de backwaters, een uitgebreid systeem van lagunes en waterwegen die dorpen en steden met elkaar verbinden. De Kettuvallan waarmee we varen brengt ons langs het leven in de dorpjes. Puur genieten! We overnachten op de boot..

 

Dag 6: Kerala verrast ons elke dag opnieuw

We zien de zon opkomen op het water, genieten van een heerlijk ontbijt en zetten onze boottocht verder. Na enkele uren meren we aan en rijden naar ons volgend paradijselijk oord.  We worden ondergedompeld in de wereld van Ayurveda.  Ayur-leven en Veda-wijsheid. Ayurveda is een prachtig holistisch gezondheidsmodel. Het is hier puur verwennerij.  We logeren in een koloniale bungalow in een prachtig oord gelegen tussen de backwaters aan een groot meer. In de bijzonder mooie tuin kunnen we genieten van een luie namiddag aan het zwembad. Wat een paradijselijk verblijf! We ontdekken de bijzonder lekkere keuken van Kerala en leren een aantal zeer authentieke Kerala gerechten klaarmaken met de chef.

 

Dag 7: de The god of small things

’s Morgens worden  we wakker gemaakt door de vogels van het aangelegen vogelreservaat.  We starten de dag met een naturalist die ons meeneemt op een ochtendwandeling om de talrijke vogels te bewonderen. Na een fantastisch Ayurvedisch ontbijt ontdekken we het dorp dat de ‘home-town’ is van Arundhati Roy. Zij haalde hier haar inspiratie voor het boek ‘The God of small things’. Dit boek is een absolute aanrader om hier te lezen tijdens je verblijf (ook in het Nederlands). Hier kan je gezellig lezen met het raam op een kier en de gordijnen die wapperen door de wind ☺.  We genieten van een Ayurvedische massage en een yogasessie op een unieke locatie. In de namiddag komt een vrouwtje langs met haar bootje en biedt thee aan, zeker niet te missen.

 

Dag 8:We ronden ons verblijf in ‘God’s own country’ in stijl af

We starten de ochtend met een uurtje yoga en maken ons klaar voor de reis huiswaarts. Na de lunch vertrekken we terug naar Kochi waar we nog even wat laatste inkopen doen en genieten van een heerlijk afscheidsdiner.

Vertrek naar de luchthaven.

 

Dag 9: Home sweet home