Iran

Voorbij de sluiers van de Iraanse vrouw

9 dagen • max. 12 deelnemers

 

Wanneer

  • van 31 oktober tot 8 november 2020

 

Prijs

  • € 1885 pp excl.vluchten

Iran heeft een kleurrijk en divers landschap, van hoge plateaus en bergtoppen tot mooie laaglanden, het land telt ook belangrijke archeologische sites en heeft een rijke culturele erfenis.

 

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

Deze inleefreis gaat verder dan louter bezoeken en kijken. De alom vertegenwoordigde, zeer verfijnde, oriëntaalse sfeer van de Perzische traditie nodigt uit om te ontdekken. De Iraanse bevolking kent een overweldigende gastvrijheid. Beleving, uitwisseling en vooral ontmoetingen met de Iraanse vrouw staan centraal. We luisteren geboeid naar haar verhalen achter de sluier.

 

 

Logies

 

Comfortabel en zorgvuldig geselecteerd, passend bij de sfeer van deze reis en het land.

 

 

Storytelling

 

De reis wordt begeleid door een gepassioneerde lokale gidse.. Zij is een professionele erkende Iraanse gids met jarenlang ervaring. Ze is een storyteller ‘pur sang’. Zij neemt je mee doorheen Iran. Ze toont je het fascinerende land in al haar facetten en laat het je van binnenuit ontdekken door intens contact met de zeer innemende bevolking.

 

 

Reisroute

 

Dag 1: Internationale vlucht naar Iran

Na een hartelijke verwelkoming in Teheran rijden we de stad in voor een welverdiende nachtrust.

 

Dag 2: In de voetstappen van Farah Diba

We nemen de indrukken op van deze stad en lopen in Farah Diba’s voetstappen. Wat een ontvangst in dit bijzonder gastvrije land, we voelen er ons al helemaal thuis!

 

Dag 3: Architecturale kleurenpracht in Qom

We bezoeken Qom, de meest religieuze stad van het land waar de Islamitische Iraanse revolutie begon.

’s Middags verwelkomt Kashan ons. Kashan is een aangename oase met magnifieke historische koopmanshuizen en ‘The Fin Garden’.

 

Dag 4: Isfahans’ grandeur

In Isfahan, vaak ook het ‘Parijs van het Oosten’ genoemd, nemen we de sfeer op van deze zeer inspirerende werelderfgoed-stad. We laten ons verleiden door haar talloze moskeeën, grote bazaar, tuinen en prachtige paleizen gelegen aan het koninklijk plein.

 

Dag 5: Vandaag ontvouwt Yazd zijn charme

Yazd is een bijzondere stad gelegen aan de rand van Dash-e-Kavir. Yazd bezoeken betekent je onderdompelen in de mystieke wereld van het zoroastrisme, een oude Iraanse godsdienst.  De ‘Atashkade Fire Temple’, de ‘Tower of Silence’ en de zoroastrische begraafplaats zijn erg indrukwekkend.

 

Dag 6: Werelderfgoed

We nemen afscheid van deze mystieke stad.  Op weg naar Shiraz bezoeken we het werelderfgoed van Persepolis en Necropolis en staan in  verwondering met de indrukwekkende beeldhouwwerken en kleitabletten.  Na de lunchontdekken we het dagelijks leven zoals het is bij een voormalige nomadenfamilie in de Kahkaran-regio.  In Qalat genieten we van de prachtige omgeving die ons omringd, stappen we mee in de dagelijkse activiteiten en worden we volledig ondergedompeld in hun biotoop.  We eten brood met geitenboter en drinken water uit de bergen.  Oorspronkelijk kenden de nomaden in Iran een primitief bestaan.  Ze leefden van het eten dat de dieren en natuur hen te bieden had en verkochten hun geiten en honing in de stad.  Vandaag leven ze in eenvoudige woningen in kleine dorpen omgeven door de prachtige natuur. Tegen de avond komen we aan in Shiraz.

 

Dag 7: Nachtegalenzang, poëzie en rozen

Shiraz kent een roemrijk verleden en herbergt cultureel erfgoed van de Achaemeniden en de Sassanidische dynastie. Hier snuiven we de sfeer op van vervlogen tijden. 

 

Dag 8: Genieten in Shiraz

Tijd om te shoppen.  We bezoeken ook een lokaal badhuis voor een deugddoende massage.  Deze beleving zal je bijblijven. 

’s Avonds gaan we aan tafel voor een rijkelijke Iraanse maaltijd in het gezelschap van zeer boeiende Iraanse dames.  Iran wat een land!

 

Dag 9: Home sweet home

by anubhuti

INLEEFREIZEN FOR WOMEN

 

+ 32 484 397 489 • formosa@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

 

FORMOSA IS SOCIAAL

© copyright anubhuti all rights reserved