Nepal

De Himalaya zoals het is • Nepal

9 dagen • max. 12 deelnemers

Wanneer

  • van 9 tot 18 maart 2019
  • van 11 tot 20 november 2019


Prijs

  • € 1495 pp excl.vluchten

Deze reis biedt u een authentieke beleving van de cultuur in Nepal in al haar facetten.

 

 

Wat maakt deze reis zo bijzonder ?

 

De opzet van deze reis is een verbinding tot stand te brengen tussen reizen doorheen de Himalaya en contact maken met een andere cultuur.

 

Als we buiten de stad in de bergen verblijven, beginnen we de dag  met  yoga. Na een verkwikkend ontbijt volgen we les bij de gerenommeerde Lama Ven Ang Losang of genieten rustig van de schitterende omgeving. We wandelen langs de rand van de Kathmandu-vallei en kijken uit over brede panorama’s van besneeuwde toppen van onder meer het Everest-massief. We trekken door charmante dorpen waar het Nepalese leven-van-alledag zich afspeelt en maken door inspirerende ontmoetingen kennis met de lokale bevolking.

 

We hebben oog voor de Nepalese cultuur. De Kathmandu-vallei herbergt naast de hoofdstad Kathmandu ook de voormalige koninklijke steden Patan en Bhaktapur. De vallei, Werelderfgoed sinds 1979, telt een honderdtal monumenten, waaronder hindoeïstische en boeddhistische pelgrimsoorden.

 

 

Logies & eten

 

Comfortabel en zorgvuldig geselecteerd omwille van hun ligging of typisch karakter.

We nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis.

 

 

Storytelling

 

Helga Peeters

Haar 25 jaren aan ervaringen, belevenissen, contacten met de lokale bevolking, de cultuur, de gewoontes, haar creativiteit en grote liefde voor het land drukken hun unieke stempel op dit programma.  Helga leefde en werkte zelf drie jaar in de Himalaya.

 

Lama Ven Ang Losang

Ven Ang Losang is een meester in het Tibetaans boeddhisme en geeft inspirerende lezingen over de filosofie van het boeddhisme.

 

Lama Ven Ang Losang en Helga werken al 7 jaar samen als een tandem.

 

 

Reisroute

 

Dag 1 & 2: Internationale vlucht naar Kathmandu

We ‘landen’ in deze hectisch aandoende, maar charmante stad Kathmandu. We maken een verkennende wandeling in Patan, de zogenaamde ‘Stad der schoonheid’.

 

Dag 3: Op ontdekking in Kathmandu

We ontdekken het tempelcomplex Swayambhunath en kuieren door het historische gedeelte van de koningsstad Kathmandu.   

 

Dag 4: Het ‘dak van de wereld’

We starten de ochtend met een vlucht met zicht op ‘het dak van de wereld’.  Na het ontbijt vertrekken we voor een intense beleving bij Pashupatinath, het Nepalese Varanasi, waar de Hindoes samenkomen voor de lijkverbranding. Een intense beleving die beklijft. Van daaruit wandelen we naar de stoepa van Bodnath, de voornaamste boeddhistische ontmoetingsplaats van de Kathmandu-vallei.

 

Dag 5: Hartelijke ontvangst in een boeddhistisch klooster

We nemen er deel aan het dagelijkse leven van de monniken en wandelen van het ene klooster naar het andere door de verrassende jungle van een natuurreservaat. ’s Avonds komen we aan in ons volgend verblijf gelegen midden in de natuur met zicht op de hoge toppen van de Himalaya.

 

Dag 6,7 & 8: Op tocht in de Kathmandu-vallei

Na de ochtendyoga volgen we  les bij Lama Ven Ang Losang, terwijl we genieten van de prachtige omgeving.

We maken mooie dagtochten en doen al wandelend ervaringen op.

 

Dag 9: De koningsstad Bhaktapur

Bhaktapur is naast Kathmandu en Patan de derde koningsstad in de Kathmandu-vallei. We wanen ons hier in een filmdecor : vrouwen in prachtige sari’s, houtsnijwerkers, pottenbakkers, smalle steegjes, indrukwekkende tempels, een offerfeest, muzikanten… De tijd lijkt hier stil te staan, het is er heerlijk toeven.

In de late namiddag maken we ons klaar voor vertrek huiswaarts.

 

Dag 10: Home sweet home

INLEEFREIZEN FOR WOMEN ONLY

een concept van anubhuti

 

+ 32 484 397 489 • formosa@anubhuti.be

Fortstraat 4 • 9180 Moerbeke-Waas • België

 

FORMOSA IS SOCIAAL

© copyright anubhuti all rights reserved